Pogađali Čakić i Zildžić, sedam odbrana Savića

Stopostotni iz igre

Pogađali Čakić i Zildžić, sedam odbrana Savića

Dž. Mrakić

Svi bh. rukometaši koji nastupaju u Španiji, Amer Zildžić, Amir Čakić i Adam Savić, imali su razloga za zadovoljstvo nakon utakmica 14. kola ASOBAL lige.

Veliku pobjedu upisali su rukometaši Ademar Leona, koji su na svom terenu porazili Aragon rezultatom 41:22. Dobru partiju u redovima pobjedničke ekipe Amer Zildžić krunisao je sa dva gola iz dva pokušaja.

 

Pored Zildžića, stopostotnim učinkom mogao se pohvaliti i Amir Čakić. Rukometaš koji igra na poziciji srednjeg beka, ali i lijevog krila, u pobjedi svoje Ville nad Anaitasunom (28:27) postigao je tri gola iz isto toliko pokušaja.

 

Jedini naš internacionalac koji se nije upisao u listu strijelaca jeste Adam Savić, golman GO FIT-a, koji je upisao sedam odbrana u gostujućoj pobjedi nad ekipom Puente Genila rezultatom 26:25.

 

Nakon ovih pobjeda Ademar i Villa nalaze se na visokom petom, odnosno šestom mjestu, dok se GO FIT nalazi na 10. mjesto ASOBAL lige.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.