Pogodak Harmandića u pobjedi Wetzlara nad HSV-om

Pogodak Harmandića u pobjedi Wetzlara nad HSV-om

A. Beganović

U okviru 6. kola Bundeslige odigrano je pet utakmica, a do treće pobjede u sezoni stigli su rukometaši Wetzlara, koji su na gostovanju savladali HSV (31:28).

U jednom od najzanimljivijih susreta kola Wetzlar, čije boje brani i naš Adnan Harmandić, savladao je HSV. U dosta zanimljivom susretu ekipe su se smjenivale u vodstvu, a pitanje pobjednika odlučeno je u posljednjih deset minuta. U 50. minuti na semaforu je stajalo 25:25, da bi se Harmadić i društvo u finišu bolje snašli, te su na kraju zasluženo slavili.

Harmadnić je jednom pogodio mrežu HSV-a, a najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Kent Robin Tönnesen sa devet pogodaka. S druge strane, kod HSV-a su najučinkovitiji bili Adrian Pfahl sa sedam, te Hans Lindberg sa sest pogodaka.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Bergischer - Loewen 24:23, Gummersbach - Bietigheim-Metterzimmern 35:29, Lemgo - Lubbecke 27:35, Goppingen - Kiel 25:21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.