Pogodak Karačića u trijumfu Brest Meškova

Vojvodina pala bez ispaljenog metka

Pogodak Karačića u trijumfu Brest Meškova

A. Beganović

U okviru 11. kola SEHA lige rukometaši Meškov Bresta su na domaćem terenu bez većih problema savladali Vojvodinu (32:23).

Meškov Brest, čije boje brani i naš reprezentativac Ivan Karačić, u duelu sa Vojvodinom opravdao je ulogu favorita i na kraju je slavio sa ubjedljivih 32:23.

Već u 10. minuti Meškov je ima tri gola viška (5:2), da bi u 24. minuti na semaforu stajalo 16:6 i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno.

U drugom dijelu domaći su rutinskom igrom sačuvali prednost iz prvog poluvremena, te su stigli do novih bodova.

Najefikasniji u redovima Meškova bili su Špiler sa šest, te Stojković i Haisa sa po četiri pogotka, dok se Karačić jednom upisao u listu strijelaca. Kod Vojvodine najefikasniji su bili Elezović sa osam, te Mirković sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.