Pogodak Vranješa u pobjedi Szegeda nad Aalborgom

Pogodak Vranješa u pobjedi Szegeda nad Aalborgom

A. Beganović

U okviru 3. kola Grupe D Lige prvaka za rukometaše, Szeged našeg Vladimira Vranješa slavio je na gostovanju kod Aalborga (28:25).

Rukometaši Szegeda stigli su do veoma važene pobjede u Ligi prvaka i nakon tri kola sa četiri osvojena boda nalaze se na 2. mjestu tabele Grupe D.

Većim dijelom večerašnjeg susreta sa Aalborgom, mađarska ekipa je bila u prednost i na kraju je zasluženo slavila.

Balogh sa 13, te Bombac sa šest pogodaka predvodili su Szeged, dok se Vranješ jednom upisao u listu strijelaca. S druge strane, kod Aalborga su najefikasniji bili Sagosen sa 9, te Tvedten sa četiri pogotka.

U Grupi B Barcelona je bez većih problema savladala Bešiktaš (35:25). Sigurdsson sa osam, te Lazarov i Tomas sa po šest pogodaka bili su najefikasniji kod Barcelone, dok su Perez sa šest, te Dačević i Done sa po pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Bešiktaša.

Do treće pobjede u Grupi A stigao je PSG, koji je na domaćem terenu bio bolji od La Rioje (32:25). Narcisse sa pet, te Hansen i Vori sa po četiri pogotka predvodili su PSG, dok su Perez sa osam, te Dos Santos sa pet pogodaka bili najefikasniji kod španske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.