Pogodak Vražalića u pobjedi Balingena

Pogodak Vražalića u pobjedi Balingena

A. Beganović

U okviru 20. kola Bundeslige rukometaši Balingena su na domaćem terenu savladali Bietigheim (25:24).

Balingen, čije boje brani i naš reprezentativac Faruk Vražalić, stigao je do veoma važne pobjede kojom se učvrstio u sredini tabele.

Posljednjeplasirana ekipa Bundeslige, Bietigheim, imala je prednost nakon prvih 30 minuta (14:12), no u nastavku su Vražalić i društvo zaigrali bolje, te su preokrenuli rezultat u svoju korist.

Martin Strobel sa devet, te Alexandros Vasilakis sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok se Vražalić jednom upisao u listu strijelaca. S druge strane kod poraženih je najefikasniji bio Romas Kirveliavicius sa četiri pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.