Poljska juniorska selekcija bez problema nadigrala BiH

Međunarodni turnir u Bugojnu

Poljska juniorska selekcija bez problema nadigrala BiH

A. Beganović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je poraz u duelu sa Poljskom na otvaranju tradicionalnog turnira "Rukomet je moja budućnost", koji je danas počeo u Bugojnu, a čiji organizator je Rukometni savez Katara.

Izabranici Jasmina Mrkonje nisu se uspjeli ozbiljnije suprostaviti Poljskoj, čiji mladi igrači su pokazali snagu. Nakon prvih 30 minuta Poljaci su vodili 20:13, da bi na kraju slavili sa visokih 41:31.

Najefikasniji u našim redovima bili su Haris Bašić sa devet, te Vladan Lončar sa osam pogodaka, dok su kod Poljaka najučinkovitiji bili Moryto sa osam, te Kovalczyk sa sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.