Poraz Čelika u Živinicama, velika tri boda za Krajinu

Premijer liga za rukometaše, 10. kolo

Poraz Čelika u Živinicama, velika tri boda za Krajinu

A. Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Konjuha su u Živinicama bili bolji od Čelika (25:20).

Gosti iz Zenice su bolje otvorili susret i nakon prvih 30 minuta imali su minimalnu prednost (13:12). Međutim, u drugom poluvremenu su domaći zaigrali mnogo bolje, pogotovo u odbrani, i na kraju su zasluženo slavili rezultatom 25:20.

Haris Begić sa osam, te Nermin Smajić i Elvis Brkić sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Konjuha, dok je Davod Kadić sa sedam pogodaka predvodio Zeničane.

U derbiju kola Vogošća je savladala Maglaj (26:25). Izabranici Danijela Ridžića stigli su do devete pobjede iz isto toliko susreta, a Maglaj je upisao svoj drugi poraz. U prvom dijelu obje ekipe su mnogo bolje igrale u odbrani, a na odmor su Vogošćani otišli sa golom viška (10:9). U drugom dijelu domaći su konstantno bili u prednosti i na kraju su zasluženo slavili. Adnan Šabanović sa 20 uspješnih intervencija je bio najbolji kod Vogošće, dok je Benjamin Čičkušić sa 11 pogodaka bio najbolji kod Maglaja.

Do nove pobjede stigli su i rukometaši Dervente koji su pred svojim navijačima bili bolji od Gradačca (33:27). Prvih 30 minuta susreta proteklo je u izjednačenoj borbi, a na odmor su domaći otišli sa golom prednosti. U drugom dijelu izabranici Zorana Dokića su zaigrali bolje, a u 45. minuti poveli su 24:19 i već tada se znalo ko će na svoj konto staviti nova tri boda.  Šarenac i Marčeta sa po devet pogodaka su bili najefikasniji kod Dervente, dok su Grahovac sa devet, te Božić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Gradačca.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tri boda u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine osvojili su i rukometaši Krajine, koji su u Cazinu bili bolji od Sloge (26:23). Nakon prvih 30 minuta domaći su imali minimalnu prednost (13:12), a susret je odlučen u samoj završnici kada je Marko Stanić sa dva pogotka odveo Krajinu na pluš četiri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.