Poraz mladih bh. rukometaša na Islandu

Kvalifikacije za EP

Poraz mladih bh. rukometaša na Islandu

A. Beganović

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EP na Islandu je poražena od domaće selekcije (30:28).

Izabranici Zdenka Grbavca bili su na korak do sna, samo malo više sportske sreće im je nedostajalo do pobjede nad favoriziranim Islandom, s kojom bi došli nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo.

Naši mladi rukometaši sjajno su otvorili utakmicu i nakon 10 minuta imali su višak od pet golova (8:3). Do kraja prvog dijela domaći su se uspjeli vratiti, a na odmor se otišlo pri rezultatu 16:14 za BiH.

Većim dijelom drugog poluvremena momčadi su se smjenjivsle u vodstvu, a u posljednje tri minute ušlo se pri neriješenom rezultatu (27:27), da bi u samom finišu domaći bili nešto prisebniji, što im je bilo dovoljno za pobjedu.

Dejan Malinović sa 13 postignutih golova bio je najefikasniji igrač utakmice.

Poraz ne treba tragično shvatati, mladi bh. rukometaši pokazali su da se na njih treba ozbiljno računati, a na Svjetskom prvenstvu koje je na rasporedu iduće godine u našoj zemlji sasvim sigurno će igrati značajnu ulogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.