Poraz, remi pa trijumf

Studenti u Novom Sadu

Poraz, remi pa trijumf

A. Beganović

Rukometaši aktuelnog prvaka naše države, Bosna BH Gasa, učestvovali su na 4. Memorijalnom međunarodnom turniru Bogdan Rodić u Novom Sadu.

Izabranici Irfana Smajlagića odigrali su tri utakmice i upisali su po pobjedu, remi i poraz.

Na samom otvaranju turnira Studenti su odmjerili snage sa Metaloplastikom iz Šapca, koja je slavila rezultatom 22:21. Tokom svih 60 minuta vodili se ravnopravna borba, no rukometaši srbijanskog kluba imali su više sreće, te su na kraju upisali minimalnu pobjedu.

U drugom susretu Studenti su odmjerili snage sa domaćinom turnira Vojvodinom, a nakon 60 minuta nije bilo pobjednika (27:27). U prvom dijelu domaćin je bio bolji i imao je prednost, no u drugom poluvremenu izabranici Irfana Smajlagića ubacili su u brzinu više, pa je na kraju neriješen rezultat i najrealniji.

U posljednjem susretu Studenti su pružili najbolju partiju. Protivnik im je bio rumunski Pandurii, a izabranici Irfana Smajlagića slavili su rezultatom 39:35, pa su tako na kraju zauzeli 5. mjesto na turniru. Tokom svih 60 minuta Studenti su imali rezultatsku prednost, koja je znala iznositi i 10 razlike, no na kraju su rukometaši rumunske momčadi uspjeli smanjiti za konačnih 39:35.

Treba istači da su Studenti u sva tri susreta nastupali bez povrijeđenog Igora Karačića. Sjajne partije na turniru pružili su prije svega Danijel Mesarić i Amir Čakić, dok su na visini zadatka bili i golmani. Od novopridošlih najbolje se pokazao mladi Izudin Mujanović, dok vrijedi istaći da su u posljednjem susretu sasvim solidno odigrali i Predrag Vujadinović i Goran Gorenac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije