Porazom Izviđača Čelik zasjeo na vrh Premijer lige

Promjena na vrhu nakon 19. kola

Porazom Izviđača Čelik zasjeo na vrh Premijer lige

Jučer (petak) je odigrano 19. kolo rukometne Premijer lige koja sada ima novog lidera, a to je zenički Čelik.

Zeničani su na svom terenu savladali Zrinjski rezultatom 37:26, a dojučerašnji lider Izviđač je poražen. Tim iz Ljubuškog je doživio poraz u Vogošći rezultatom 28:19, pa su poslije ovog kola ova dva tima zamijenili pozicije na tabeli.

Sarajevska Bosna je u najefikasnijoj utakmici ovog kola bila uspješnija od Lokomotive rezultatom 39:32, dok je Derventa savladala krivaju rezultatom 35:25.

Sloboda je u Tuzli bila uspješnija od Gračanice rezultatom 29:22, a zabilježena su i dva remija. Konjuh i Bosna iz Visokog odigrali su 22:22, dok su u Gradačcu rezultatom 26:26 remizirali istoimeni domaćin i Prijedor.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 19. kolo:

Čelik - Zrinjski 37:26
Gradačac - Prijedor 26:26
Bosna (S) - Lokomotiva 39:32
Vogošća - Izviđač 28:19
Konjuh - Bosna (V) 22:22
Derventa - Krivaja 35:25
Sloboda Solana - Gračanica 29:22

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.