Potez očajnika koji naslućuje kraj SEHA lige

Kraj prije kraja

Potez očajnika koji naslućuje kraj SEHA lige

A. Beganović

Od ove sezone na prostorima bivše Jugoslavija formirana je Regionalna rukometna liga, u kojoj su između ostalog učešće uzela i tri bosanskohercegovačka kluba, Bosna BH Telecom, Borac i Izviđač.

Sa mnogo optimizma krenulo se u premijernu sezonu regionalnog rukometnog takmičenja. Međutim, od samog početka moglo se naslutiti da ova sjajan ideja i neće imati neki ogromni uspjeh.

Klubovima su obećavane kule i gradovi, no na kraju je ispalo da sami moraju snositi troškove odigravanja utakmica, kao i troškove putovanja na gostujuće utakmice.

Prešli su klubovi preko toga, odlučili su se strpiti jer im je obećano da će od ove kalendarske godine organizator takmičenja naći sponzora, te da će im biti sve nadoknađeno.

Međutim, došao je i 1. januar, krenulo se u drugi dio sezone, no ništa se nije promijenilo. Da stvar bude gora, SportSport.ba dolazi do nevjerovatnih informacija koje govore da se regularni dio sezone najvjerovatnije neće ni završiti.

Naime, iz sjedišta lige iz Zagreba klubovima je upućen prijedlog da se okonča regularni dio sezone nakon večerašanjih utakmica, jer tobože ništa se spektakularno ne može promijeniti i niko Zagreb, Vardar, Metalurg i Tatran ne može ugroziti na prva četiri mjesta, kojima su osigurali plasman u završnicu.

Tako će po svemu sudeći neki klubovi u premijernoj sezoni odigrati 15, neki 17, neki 20 utakmica. Situacija koja ne obećava, a s obzirom da su i Slovenci rekli "ne" ovakvom takmičenju velika je vjerovatnoća da istog u narednoj sezoni neće ni biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti