Potvrđeno: Marković ostaje selektor

Prihvatio ponudu RSBiH

Potvrđeno: Marković ostaje selektor

E. Škorić

Dragan Marković ostaje selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako se pisalo kako bi Markovića trebao zamijeniti Bilal Šuman, on će ostati na klupi naše rukometne reprezentacije nakon što je prihvatio ponudu čenika Rukometnog saveza naše zemlje.

Sam Marković nam je to potvrdio večeras. Odradit će do kraja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ostat će najmanje do januara 2016. godine.

Potom će Rukometni savez BiH raspisati konkurs za novog seleketora i jasno da će i sam Marković imati priliku da se prijavi.

Ukoliko uspješno odradi ovaj kvalifikacijski ciklus, onda bi Marković vjerovatno bio jedan od glavnih kandidata da i u narednoj godini vodi naše najbolje rukometaše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.