Poziv za učešće u ligi Srednje Bosne

Mlade rukometašice

Poziv za učešće u ligi Srednje Bosne

U nedostatku zvaničnih takmičenja RSBiH u omladinskim kategorijama ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa u saradnji sa Školom rukometa Čelik Junior iz Zenice u februaru ove godine pokrenuo je testnu ligu Srednje Bosne za juniorke, u kojoj su pored pomenutih klubova učestvovale ekipe iz Bugojna, Viteza, Žepča i Visokog.

Kasnije se pojavila ideja o priširenju lige, pa su organizatori iskoristili priliku i pozvali sve zainteresovane klubove iz ovog dijela BiH. Liga će se igrati u dvokružnom sistemu u dvije kategorije - 1996. godište i mlađi, te 1999.godište i mlađi.

Utakmice će se odigravati svakih petnaest dana, a sudije će obezbijediti domaćin utakmice koji snosi simbolične troškove suđenja. Sudije moraju biti licencirane i imati položen sudački test.

Za učešče u ligi plaća se kotizacija od 50 KM po ekipi i taj novac će bit korišten za kupovinu pehara i medalja za najbolje ekipe i pojedince.

Rok prijave za učešće u ligi je 21. septembar 2014. godine nakon čega će se u Vitezu održati sastanak svih klubova učesnica, napraviti raspored takmičenja te sprovesti sve druge aktivnosti vezane za odigravanje lige.

Zainteresovani klubovi se mogu prijaviti putem maila [email protected] ili na brojeve telefona 062/579-686 odnosno 061/404-046 (Organizator lige Muamer Zukić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.