Poznati učesnici osmine finala Lige prvaka za rukometaše

Okončana grupna faza

Poznati učesnici osmine finala Lige prvaka za rukometaše

A. Beganović

Kompletirano je posljednje 10. kolo grupne faze Lige prvaka za rukometaše, a plasman u osminu finala osigurali su Kiel, PSG, Zagreb, La Rioja, Barcelona, Kolding, Wisla Plock, Flensburg, Veszprem, Vardar, Rhein-Neckar, Montpellier, Kielce, Szeged, Dunkerque i Aalborg.

U grupi A večeras je odigran jedan susret. U Skoplju su snage odmjerili Metalurg i Zagreb, koji je slavio 22:20. Susret nije imao većeg rezultatskog značaja pošto je Zagreb bio siguran na 3. mjestu, a Metalurg je svoje izglede za plasman u osminu finala prokockao dosta ranije. Horvat sa pet pogodaka je bio najefikasniji kod pobjedničke ekipe, za koju se jednom u listu strijelaca upisao i naš Duško Čelica, dok je Buvinić sa šest pogodaka bio najefikasniji kod Metalurga.

U grupi B večeras su odigrana dva posljednja susreta, a Kolding je pobjedom nad Alingsasom (34:33) sačuvao 2. mjesto na tabeli. Spelllerberg sa sedam, te Andersson sa šest pogodaka su bili najefikasniji kod Koldinga, dok su Claar sa osam, te Frend Ofors i Gerdttson sa po šest pogodaka bili najučinkovitiji kod švedske ekipe. U direktnom okršaju za 3. mjesto Wisla je u Poljskoj savladala Flensburg (31:29). 

Veszprem je pobjedom nad Montpellierom okončao grupnu fazu takmičenja. Slavili su Mađari sa 34:20, a do pobjede u Francuskoj su ih vodili Marguc sa osam, te Gulyas i Ilić sa po četiri pogotka, dok je naš Terzič korektno odradio posao u odbrani. Kod francuske ekipe najefikasniji su bili Mackovsek i Simonet sa po četiri pogotka.

Najzanimljivije je bilo u grupi D gdje je Aalborg osvojivši bod na gostovanju kod Szegeda (23:23) osigurao nastup u osmini finala. Hegedus sa pet, Balogh, Blažević i Ilyes sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Szegeda, dok su Larsen sa šest, te Tvedten sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Aalborga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.