PPD Zagreb otpustio trenera Dvoršeka

Kelentrić i Saračević vode ekipu

PPD Zagreb otpustio trenera Dvoršeka

Najtrofejniji hrvatski rukometni klub PPD Zagreb smijenio je u srijedu trenera Borisa Dvoršeka, a ekipu će privremeno voditi pomoćni treneri Zlatko Saračević i Mario Kelentrić.

"Nakon sastanka Odbora za hitnost odlučeno je kako trener Boris Dvoršek više neće voditi prvu ekipu  Rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Ovakva odluka je donesena je zbog rezultata koji su bili lošiji od očekivanih. U 3. kolu SEHA lige na gostovanju kod bjeloruskog Brest Meškova  ekipu će voditi pomoćni treneri Zlatko Saračević i Mario Kelentrić, a Upravni odbor Zagreba intenzivno će raditi na pronalasku novog trenera", saopšteno je u srijedu iz kluba koji 23 godine zaredom bio prvak Hrvatske, te dva puta prvak Evrope.

Zanimljivo, trenutačno sastav iz Zagreba na klupi ima dvojac rođen u BiH. Zlatan Saračević je Banja Luke, dok je Kelentrić rođen u Gradačcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.