Kapiten reprezentacije BiH

Prce: Na parketu nećemo priznati Šveđanima da su bolji

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Prce je na današnjoj press konferenciji poručio kako naša selekcija ima svoju šansu u baražu protiv Švedske.

"Još jedan baraž, još jedan težak protivnik. Švedska je favorit i svako ko prati rukomet zna da su oni jača selekcija od nas, ali im to nećemo priznati na parketu. Oni imaju roster od 20-30 igrača i njima ove povrede ne predstavljaju neki veliki problem. Moramo se truditi, imat ćemo svoje šanse i nećemo se predati. Želimo napraviti još jedno čudo i plasirati se na Svjetsko prvenstvo", rekao je Prce, te dodao:

"Već smo igrali sa Švedskom, ali od tog vremena smo mnogo narasli kao reprezentacija. Vremena su se promijenila, nismo svjetska klasa u rukometu ali imamo šta da pokažemo. Mislim da je čak veći pritisak na Švedskoj, koja je favorit i ima mnogo toga za izgubiti. Posebno nakon ovih izostanaka. Ako odigramo dobro u prvoj utakmici, sav pritisak će pasti na njih"

"Možda bih bio zadovoljan minimalnim porazom, ali ne možemo ići na utakmicu a da u glavama imamo takav stav. Idemo se boriti i biti pametni i mislim da se može puno toga uraditi. Tamo će biti mnogo naših navijača, pa će nam to biti dodatni motiv", zaključio je naš kapiten.

Prvi meč Švedske i Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju u Vaxjou s početkom u 13:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi