Bh. rukometaši protiv Grčke

Prce: Ne smijemo podleći pritisku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Solunu protiv Grčke igra prvu utakmicu dokvalifikacija.

Grčka nije nimalo lagan protivnik, pa naše rukometaše očekuje velika borba u srijedu navečer, a to zna i jedan od najiskusnijih u našim redovima, Nikola Prce, koji je u razgovoru za SportSport.ba govorio o nadolazećem meču.

"Sigurno da će biti teško. Uvijek je teško s Grcima jer igraju grublji rukomet, ali i pred svojom publikom, no vežu nas lijepa sjećanja na ovu dvoranu jer smo prošli put dobili ovdje i izborili dodatne kvalifiakcije", rekao je Prce za SportSport.ba, dodavši:

"Dobar rezultat je sve osim nekog poraza većeg od četiri gola razlike. Sigurno da smo i mi u fazi obnavljanja reprezentacije, dosta je mladih imena i bit će teško ovdje u prvoj utakmici. Trebamo odigrati svoje, igrati na duže napade iako će oni ići na to da ih brzo prekinu".

 "Grke dobro znamo, oni nas, kvalitetnija smo reprezentacija, no ne možemo sada reći da ćemo lako dobiti. Mislim da nema tu iznenađenja, ali ne smijemo podleći pritisku. Sigurno nam suci neće biti ni naklonjeni. Bit će nam sigurno teško", dodao je Prce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.