Prce postigao četiri gola u trijumfu Szegeda

Vranješ jednom pogodio mrežu Nantesa

Prce postigao četiri gola u trijumfu Szegeda

A. Beganović

U okviru 1. kola grupe C EHF kupa rukometaši Pick Szegeda su na domaćem terenu savladali Nantes (28:27).

Mađarska momčad, čije boje brane i bosankohercegovački reprezentativci Nikola Prce i Vladimir Vranješ, stigla je do trijumfa u duelu sa Nantesom.

Nakon prvih 30 minuta Szeged je imao prednost od pet pogodaka (18:13), no u drugom dijelu se budi francuska momčad, pa se ulazi u neizvjesnu završnicu, koja je pripala Mađarima.

Larholm sa sedam, te Balogh sa šest pogodaka bili su najefikasniji kod Szegeda, dok je Prce dodao četiri, a Vranješ jedan pogodak. S druge strane, kod Nantesa su najučinkovitiji bili Camarero sa sedam, te Rivera Folch sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.