Prce produžio vjernost Azotyju
EPA

Ostaje u Poljskoj

Prce produžio vjernost Azotyju

Iskusni bh. rukometaš Nikola Prce produžio je ugovor sa poljskim klubom Azotyjem do ljeta 2018. godine. 

Klub iz Pulawyja odlučio je 36-godišnjem Prceu nakon fenomenalnih igara u proteklom periodu ponuditi novi ugovor, pa je tako isti koji je isticao u ljeto ove godine produžen na još jednu godinu. 

"Veoma sam sretan što sam produžio ugovor. Azoty je klub u kojem sam se već sada zadržao najduže, obzirom da ovdje igram treću sezonu. Klub je odlično organizovan, vodi nas mladi ambiciozan trener, a u timu sa mnom igraju tri reprezentativca Poljske. Krasi nas spoj mladosti i iskustva", izjavio je Prce. 

Planovi Azoryja u ovoj sezoni su ambiciozni.

"Ove godine pokušat ćemo otići korak dalje, pokušati eliminisati ekipu Wisle iz Plocka i zaigrati u finalu play-offa. Bit će veoma teško, jer je u pitanju veoma iskustva i kvalitetna ekipa, ali ako nas zaobiđu povrede i zadržimo formu iz prvog dijela sezeone, nismo bez šansi." 

Prce je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 76 golova u 17 mečeva, a sa 12 golova je vodio svoj tim do velikog uspjeha i remija na gostovanju kod evropskog prvaka, ekipe Vive Tauron iz Kielcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi