Prekida se takmičenje u Premijer ligi BiH za rukometašice

Objavila Udruga ženskih rukometnih klubova PL

Prekida se takmičenje u Premijer ligi BiH za rukometašice

S. Mlaćo

Udruga ženskih rukometnih klubova Premijer lige BiH donijela je odluku od obustavi natjecanja u sezoni 2017/18 do rješvanja zahtjeva koji su isti uputili Rukometnom savezu BiH.

Između ostalih, iz ove udruge zatražili su smanjenje troškova klubova prema službenim licima, ali i rješavanje pitanja ženske reprezentacije BiH.

Istaknuto je da su se problemi nagomilali, a da odgovor UO RS BiH nisu dobili, te da će o svemu obavijestiti i EHF. Zaključke je potpisalo 12 klubova: ŽRK Ilidža, ŽRK Goražde, OŽRK Jedinstvo AR, ŽRK Izviđač CO, HŽRK Grude, HRK Katarina, ŽRK Mia, ŽRK Bihać, ŽRK Krijava, ŽRK Dubica, ŽRK Neretva i ŽRK Hadžići DIDO.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi