Prijedor slavio u Tuzli, Čelik u Zenici bolji od Zrinjskog

Premijer liga za rukometaše

Prijedor slavio u Tuzli, Čelik u Zenici bolji od Zrinjskog

A. Beganović

U okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Prijedora su u Tuzli savladali domaću Slobodu (30:26).

Uoči susreta sa Prijedorom iz Slobode su najavljivali pobjedu, no gosti su na terenu pokazali više i na kraju su zasluženo slavili. Nakon prvih 30 minuta Sloboda je imala prednost (14:13), da bi u drugom dijelu gosti iz Prijedora iskoristili veliki broj grešaka za pobjedu 30:26. 

Najefikasniji u redovima Slobode bili su Karaula sa 10, te Hajdarević sa sedam pogodaka, dok su kod Prijedora najefikasniji bili Blagojević sa sedam, te Daničić i Popović sa po šest pogodaka.

Gostujuću pobjedu u 5. kolu su upisali rukometaši Maglaja, koji su na Ilidži bili bolji od domaćeg Igmana (37:27), dok je Derventa pred svojim navijačima nadigrala Konjuh (30:25).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Do treće pobjede u sezoni stigli su rukometaši Čelika, koji su u Zenici bili bolji od Zrinjskog (31:26). Plemići su nakon prvog poluvremena imali prednost (16:15), ali u drugom dijelu su domaći zaigrali mnogo bolje, te su slavili sa 31:26. Sjajni Kadić sa 15, te Memić sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod Čelika, dok su Sarajlić i Orlović sa po sedam pogodaka bili najefikasniji kod Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.