Prilika za popravni i iskupljenje, dočekajmo bh. rukometaše

Učesnici narednog SP-a to zaslužuju

Prilika za popravni i iskupljenje, dočekajmo bh. rukometaše

Niste u Skenderiji podržali rukometaše? Iste one koji su jučer remijem na Islandu od 29:29 protiv velikog favorita izborili plasman na Svjetsko prvenstvo? Iskreno se kajete zbog vašeg nedolaska na prvu utakmicu baraža za rukometni Mundijal? Večeras imate priliku svi vi ispraviti vašu grešku!  

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras iz Kopenhagena stiže u Sarajevo u 21:30, a biće to prilika za sve Sarajlije da sjajnim izabrancima Dragana Markovića nakon velikog rezultata prirede i zasluženi doček.

Herojskom igrom protiv favorizovanog Islanda najbolji bh. rukometni tim pokazao je da se uvijek isplati igrati borbeno, srcem! Jučer su na Rejkjaviku rukometni Zmajevi konačno ubrali plod takve igre.

"Prema planu i programu u Sarajevo bi trebali sletjeti u pola deset. Ukoliko ne bude kiše planirano je da se u otvorenom autobusu provozamo ulicama glavnog grada, te da dođemo do Trga djece Sarajeva i historijski uspjeh našeg rukometnog tima proslavimo sa našim navijačima. Ukoliko vremenski usloi budu nešto lošiji svejedno ćemo put iste destinacije, samo u zatvorenom autobusu", rekao je generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić.

Već je najavljeno da će rukometne reprezentativce BiH na aerodromu dočekati članovi gradske Skupštine grada Sarajeva, ali to ne znači da isto ne mogu učiniti i svi oni koji žele radost historijskog plasmana na SP podijeliti sa najboljim rukometašima.

Zaslužili su i oni prigodan doček, nakon herojske dvije partije sa reprezentacijom koja je na Olimpijadi u Pekingu bila peta na svijetu. Ne dugujemo to samo njima nego svima onima koji su kroz godine postojanja rukometne reprezentacije BiH nosili dres jedine nam domovine. Dugujemo to i sebi, zašto ne uživati u najslavnijim danima bosanskohercegovačkog sporta? Zašto ne biti dio historije?

Iskoristimo priliku za popravni nakon loše posjete u Skenderiji, pripredimo rukometnim Zmajevima doček kakav zaslužuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.