Pripreme Čelika: Utakmice sa Krivajom i Žepčem

Zenički tim

Pripreme Čelika: Utakmice sa Krivajom i Žepčem

O. Lekić

Rukometaši RK "Čelik" ovih dana marljivo i vrlo ozbiljno rade dva puta dnevno pripremajući se za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH: na Kamberovića polju, u teretani i u Gradskoj areni.

Stanje i raspoloženje u ekipi je sjajno, a zdravstveni bilten igrača je dobar. Jedino lakše bolove imaju novajlija u timu  Amer Ekinović i najstariji igrač tima Nermin Mujanović, koji redovno trenira i pored bolova u leđima. 

"Stanje u ekipi je odlično. Iako u radu s loptom tek prestoji uigravanje svih linija, možemo biti zadovoljni s onim što smo do sada uradili u 12 dana priprema. U prvoj prijateljskoj utakmici (protiv Krivaje iz Zavidovića) akcenat smo dali na uigravanje odbrane – što će biti naše najjače oružje u narednom prvenstvu. Ipak, samo djelimično sam zadovoljan onim što smo do sada uradili, jer je 29 golova koliko smo primili od Krivaje (iako smo postigli  40 golova) previše! Zato ćemo u novoj prijateljskoj utakmici ove sedmice protiv  Krivaje u Zavidovićima, a zatim i protiv republičkog ligaša RK Žepče uigrati samo odbranu", kaže Adi Bašić, novi strateg RK "Čelika".

Inače, rukometna javnost u Zenici, koja je pomno prati la i prati događaje na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru žali što se ni jedan igrač Čelika nije našao na spisku. 

"Očigledno je da je na desnoj strani državnog tima, koji je postigao dobrerezultate i samim plasmanom na svjetsko prvestvo, dobro došao dvojac ljevaka Adnan Jaškić – Davor Kadić, pogotovo kad se zna da nam je desna strana u reprezetaciji posbeno šepala", ističu ljubitelji rukometa u Zenici.

"Takođe, iako je naša odbrana u Kataru bila bolji dio tima, sigurno je da je u reprezentaciji moralo naći  mjesta za zasigurno  najboljeg odbrabenog igrača u Premijer ligi BiH – Semira Memića, ali i za odličnog srednjeg beka Aldina Mehinovića", tvrde  ljubitelji rukometa u Zenici.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Predsjednik kluba Pane Škrbić pak na takve komentare  kaže:

"Nema se šta prigovoriti našoj reprezentaciji i posebno selektoru Draganu Markoviću za prezenatciju našeg rukometa u Kataru... Svaka čast na borbenosti, zalaganju, rukometnom znanju i selektorskim potezima! Ipak,  sa malo više sreće mogli smo ući u drugi krug, a to bi tek mnogo značilo za BiH rukomet.  Iz ove najveće svjetske smotre rukometa treba izvući pouke za domaće prvenstvo i kvalitet rukometa u BiH dići na veći nivo. Što se reprezentacije tiče, svakako da selektoru Markoviću  treba produžiti mandat i već sada treba razmišljati o nekim novim igračima u reprezentaciji za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo iduće odine, zašto ne i o igračim a iz domaćeg prvenstva. ,,Čelik'' je  već pune četiri godine u samom vrhu BiH rukometa, a samo u jednom ciklusu prošle godine u reprezentaciju je pozvan ,,Čelikovo'' desno krilo  Davor  Kadić. Nejanso je inače u našem sportu (ne samo u rukometu) da igači iz domaćeg prvenstva ,,nisu konkurentni'' za reprenzentaciju, a čim se maknu iz BiH prvenstva u neku drugu državu odmah postaju interesantni i za reprezentaciju!? To ,,pravilo''  se treba promijeniti i držati se činjenice -  ako je neko dobar igrač – da je dobar igrač,  pa igrao on za  Čelik, ili u Bundes ligi, u Hrvatskoj ili u Slovenačkoj ligi, jer svi ti igrači koji igraju vani ovdje naučili igrati rukomet", kaže Pane Škrbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti