Prva pobjeda PSG-a, Kiel ubjedljiv

Rukometna Liga prvaka

Prva pobjeda PSG-a, Kiel ubjedljiv

A. Beganović
Teme:

Odigrano je još šest utakmica 2. kola Lige prvaka za rukometaše, a do šrve pobjede stigao je bogati PSG.

Rukometaši PSG-a su u 2. kolu savladali Wislu Plock (29:24), čije boje od ove sezone brani i bh. reprezentativac Marko Taraboccia.

Nikola Karabatić sa sedam, te Luka Karabatić i Hansen sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod PSG-a, dok su Rocha i Zhitnikov sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Wisle, a naš Tarabocchia je postigao jedan pogodak.

Vardar je u Skoplju bio bolji od Szegeda (27:23). Karačić sa pet, te Cindrić, Dibirov i Dujshebaev ssa po četi pogotka bili su najefikasniji kod Vardara, dok su kod Szegeda najefikasniji bili Kallman i Bombač sa po pet pogodaka. Naš reprezentativac u redovima mađarske ekipe, Vladimir Vranješ nije se upisao u listu strijelaca.

Kiel je protiv Bešiktaša opravdao ulogu favorita i slavio je sa ubjedljivih 32:21, Skjern je na gostujućem terenu nadigrao Elverum (37:23), Loewen je bio ubjedljiv na gostovanju kod Koldinga (30:18), dok je Baia Mare savladao Motor (35:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.