Prvak BiH ostaje bez dva ključna igrača

Vukićević i Lončar napuštaju RK Borac

Prvak BiH ostaje bez dva ključna igrača

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca danas su oko 15 sati krenuli put Mostara, a gdje će predstojećeg vikenda igrati završnicu Kupa Bosne i Hercegovine.

No, na put u Mostar, prvak naše zemlje krenuo je bez tri ključna igrača.

Riječ je o srednjem beku Danijelu Vukićeviću, zatim lijevom beku Milošu Lončaru i lijevom krilu Mirku Majiću.

Naime, prva dva pomenuta igrača odlučila su da napuste Banja Luku i Rukometni klub Borac te krenu u potragu za novom sredinom. Vukićević je zbog povrede propustio veći dio sezone, no Ligu četiri odigrao je skoro pa bez greške te je bio jedan od ključnih igrača koji su vodili crveno-plave do titule.

Lončar je takođe dobijao povjerenje crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića, no, uprkos tome, on je odlučio da napusti Velikana iz Gospodske.

Mirko Majić, na put u Mostar nije otišao zbog povrede koju vuče već nekoliko nedjelja.

Kao što je već poznato, prije dva dana, posljednje zbogom Borcu su rekli dva čuvara mreže Damir Efendić koji je otišao put Turske, odnosno Milan Kosanović koji je za novu sredinu izabrao Izrael. Njima se priključio i Mihailo Stošljević. Ovaj lijevi bek, karijeru će nastaviti u jednom od nižerazrednih klubova u Srbiji.

Jedino pojačanje do sada je novi-stari igrač Borca, Nemanja Bezbradica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi