Prvakinje Evrope u odbranu naslova krenule pobjedom

Rukometašice Győri sigurne na startu

Prvakinje Evrope u odbranu naslova krenule pobjedom

Utakmicama prvog kola po grupa startala je nova sezone rukometne Lige prvakinja. Aktuelne dvostruke prvakinje Evrope, rukometašice Gyora su u odbranu naslova krenule iz grupe C sigurnom pobjedom protiv zagrebačke Lokomotive koju sa klupe vodi Irfan Smajilagić.

Lokomotiva se protiv dvostrukih prvakinja Evrope držala do sredine prvog poluvremena, no tada su Mađarice ubacile u višu brzinu i do kraja prvog dijela imale su plus četiri (17:13). U nastavku susreta Gyor je rutinski odradio posao i ostvario uvjerljivu pobjedu 32:23. Najefikasnije u mađarskim redovima bile su Brazilka Taleska Amorim sa osam, te Norvežanka Loke sa šest golova. Kod Lokomotive vrijedi izdvojiti Lidiju Horvat sa četiri gola te Anetu Benko i Sanju Rajović sa po tri gola.

U istoj grupi Viborg je lagano pobijedio Savehof 38:25 uz sjajnu predstavu Sanje Damnjanović koja je zabila 12 golova. Ekipa Savehofa je držala priključak u prvom dijelu zahvaljujući odbranama Johanne Bundsen.

U grupi A do očekivanih startnih pobjeda su došle ekipe Krima i Dinama iz Volgograda. Krim je razbio Hypo 32:20, Dinamo je ostavio Leipzig na -8, 27:19.

U grupi B smo imali jedan od derbija prvog kola, susret Budučnosti i Vardara. Gošće iz Makedonije su se mučile od početka. Na kraju je završilo 23:17. Biljana Pavićević je bila najefikasnija u Budućnosti sa sedam golova, dok su Kristina Neagu i Katarina Bulatović po pet puta zatresle protivničku mrežu.


Žderić je skinula čak 17 lopti, Vardar je predvodila Andrea Penezić sa pet golova. Problema nije imao niti Thüringer koji je sredio nekada jaku Podravku 33:20.


Liga prvaka, 1.kolo:

Grupa A:
Krim - Hypo 32:20
Dinamo - Leipzig 27:19

Grupa B:
Budućnost - Vardar 23:17
Thüringer - Podravka 33:20

Grupa C:
Győri - Lokomotiva 32:23
Viborg - Sävehof 38:25

Grupa D:
Larvik – Metz Handball 25:20
Baia Mare - Lublin 30:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.