Prvi prvaci BiH ponovo u Premijer ligi

Kakanj savladao Žepče

Prvi prvaci BiH ponovo u Premijer ligi

Prvi prvaci nezavisne BiH, rukometaši tuzlanske Sloboda Solane, ponovo e biti učesnici Premijer lige BiH. Put ka eliti trasirali su im rukometaši Kaknja koji su sinoć na svom parketu pobjedili Žepče 34:24 i eliminisali ih iz utrke za titulu u sjevernoj grupi Prve lige F BiH. 

Sloboda Solana do kraja ima utakmicu sa Žepčem, te susret s Banovićima koji će biti registrovan službenim rezultatom 10:0, jer su Banovićani odustali od daljeg takmičenja. Inače, Sloboda Solana je uz minimalnu ili čak nikakvu podrušku gradskih i kantonalnih struktura uspjela da izbori elitni rang takmičenja.

Riječ je o klubu svjetle tradicije, koji je dva puta bio prvak BiH i jednom osvajač Kupa BiH, koji je ostvario prvu evropsku pobjedu bilo kojeg tima iz BiH nakon sticanja nezavisnosti. U Bukureštu je u Kupu evropskih šampiona savladana slavna Steaua 1996. godine. Sloboda Solana je iznjedrila na desetine reprezentativaca, a ne smije se zaboraviti da su u vrijeme ratnih strahota gro reprezentacije BiH sačinjavali igrači iz Tuzle, te da je selektor bio Senad Fetahagić.

“Poslije četiri godine napornog rada, ostvarili smo cilj i vratili se u Premijer ligu BiH. Tuzla je dobila još jednog člana elitnog sportskog društva BiH, a naš uspjeh je tim veći kada se zna da smo muku kuburili s novcem, te da smo u ovoj sezoni do sada potrošili svega 12.000 maraka, što neki tuzlanski klubovi potroše za deset dana. Mislim da smo zasluženo osvojili naslov prvaka, a svakako ćemo nastojati i u zadnjoj utakmici u Žepču dokazati da smo zasluženo najbolji”, izjavio je Mirza Bulić, trener Sloboda Solane.

Igrači Slobode Solane, treneri Mirza Bulić i Eledar Kadić, predsjednik Samir Sejranić, član UO Osman Babović i još nekoliko entuzijasta iznijeli su teret borbe za elitni rang. Za opstanak Sloboda Solane u elitnom rangu u igru bi se trebali ukljuliti i „drugi igrači“, koji trebaju podržati klub koji se još jednom digao iz pepela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.