PSG na domaćem parketu obrukao Kiel

Uvjerljiva pobjeda Parižana

PSG na domaćem parketu obrukao Kiel

Teme:

Rukometaši PSG-a slavili su danas uvjerljivu pobjedu na domaćem parketu protiv njemačkog Kiela sa 42:24 u okviru 14. kola grupa A Lige šampiona.

PSG je na današnjem meču samo potvrdio a se nalazi u sjajnoj formi, pa su već nakon prvih 30 minuta imali prednost od 22:10 i bilo je jasno da će ostvariti pobjedu. 

U nastavku meča odigrali su jednako dobro i njihova prednost samo je rasla sve do konačnih 42:24.

Do trijumfa su ih vodili Gensheimer i Karabatić sa po 7 golova, dok je Hansen dodao 6. Kod ekipe Kiela Vujin je imao 5, a Ekberg i Nilsson po 3 gola. Duvnjak je susret završio sa samo dva pogotka. 

Bila je ovo 12 pobjeda za PSG nakon 14 utakmica i već su se plasirali u osminu finala, dok je je ekipa Kiela također već u osmini finala, ali sa čak sedam pobjeda manje od PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti