PSG nadigrao Rennes, Čelica se upisao u listu strijelaca

PSG nadigrao Rennes, Čelica se upisao u listu strijelaca

A. Beganović

U okviru 3. kola francuskog rukometnog prvenstva PSG je ubjedljivo savladao Cesson-Rennes (35:19), čije boje brani i naš reprezentativac Duško Čelica.

Favorizirani PSG nije imao problema sa Rennesom. Od prvog minuta susreta bilo je jasno da će jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova upisati pobjedu, samo se postavljalo pitanje s kolikom razlikom.

Mikkel Hansen sa osam, te Luc Abalo sa pet pogodaka bili su najefikasniji kod PSG-a, dok su Mathieu Lanfranchi sa sedam, te Damir Batinović sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Rennesa. Čelica se jednom upisao u listu strijelaca.

Do ubjedljivog trijumfa stigao je i Montpellier, koji je rezultatom 34:24 savladao Selestat. Diego Simonet, Vid Kavtičnik, te Dragan Gajić sa po pet pogodaka predvodili su Montpellier, dok su Snorri Stein Gudjonsson sa osam, te Đorđe Pešić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Selestata.

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati: Aix - St. Raphael 29:35, Istres - Tremblay 26:30, Toulouse - Dunkerque 33:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti