PSG prvi finalista Lige prvaka

Final Four Lige prvaka za rukometaše

PSG prvi finalista Lige prvaka

D. Rakanović

Rukometaši PSG prvi su finalisti Final Foura Lige prvaka za rukometaše. 

Oni su u prvoj polufinalnoj utakmici u Kolnu bili bolji od Veszsprem rezutatom (27:26).

PSG je izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja izborio plasman u finale. Imala je ekipa našeg Mirsada Terzića šansu da dođe do produžetka, ali su se u posljednjem napadu spetljali i izgubili loptu.

Francuska ekipa je bolje otvorila utakmicu, rano su stekli prednost od tri gola prednosti (4:7). Veszsprem uspijeva do poluvremena da stigne prednost francuske ekipe i na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom (11:11). Na otvaranju drugog poluvremena igralo se gol za gol, ali onda kreće serije PSG koji ponovo odlazi na tri pogotka prednosti (19:16).

Veszsprem se u 45. minuti vraća na samo jedan pogodak zaostatka (19:18), a u posljednjih deset minuta se ulazi sa potpunom rezultatskom neizvjesnošću (23:23). PSG pogotkom Nikole Karabatića na dva minuta do kraja dolazi do dva pogotka prednosti (25:27). Veszprem brzim pogotkom Nagyja smanjuje zaostatak, a na drugoj strani PSG ne uspijeva postići pogodak. Mađarska ekipa je imala napad za produžetak, ali su zakomplikovali stvar i Palmarsson gubi loptu u posljednjim sekudama utakmice za veliko slavlje PSG-a.

U ekipi PSG istakali su se Uwe Gensheimer i Mikkel Hansen sa po sedam pogodaka. 

Za Veszprem najefikasniji je bio Laszlo Nagy koji je postigao šest pogodaka, dok je Gasper Marguc dao pet golova. Za ekipu Veszprema nastupio je i bh. reprezentativac Mirsad Terzić, ali se nije upisao u strijelce.

PSG će igrati protiv boljeg iz duela makedonskog Vardara i španske Barcelone koja je na rasporedu od 18 sati. 

Finale se igra u nedjelju od 18 sati u njemačkom Kolnu. 

Veszsprem - PSG (11:11, 26:27)

Veszprem: Ivancsik, Schuch, Ilić 1, Palmarsson 1, Mikler, Gajić 4, Nilsson 2, Nagy 6, Ugalde Garcia 1, Marguč 5, Rodriguez Vaquero, Terzić, Blagotinsek 2, Alilović, Sulić 1, Lekai 3

PSG: Gensheimer 7, Mollgaard Jensen, Accambray, Stepančić 1, Kounkoud, Skof, Barachet, Omeyer, Remili 3, Abalo 2, L. Karabatić 1, Hansen 7, Narcisse 3, Nielsen 2, N. Karabatić 1, Nahi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi