Rađenovića brine manjak utakmica

Pred finale između Borca i Izviđača

Rađenovića brine manjak utakmica

U osvajanje trećeg uzastopnog naslova prvaka BiH rukometaši Borca krenut će iz Borika u subotu od 17 sati protiv Izviđača.

Borac je apsolutni favorit, a prvak će biti tim koji prvi ostvari tri pobjede.

Najveći problem za trenera Igora Rađenovića bit će nedostatak utakmica.

"Od kako je završila SEHA liga, odigrali smo samo dvoje utakmice, jednu u Kupu BiH i jednu prijateljsku protiv Metaloplastike. I pored toga mi preuzimamo ulogu favorita, jer objektivno smo kvalitetniji i fizički jači od Izviđača, ali sve to moramo opravdati na terenu", kaže trener Igor Rađenović.

Atmosfera u svlačionici najtrofejnijeg rukometnog kluba iz BiH je odlična.

"Kod igrača se primijete veliki motiv i želja da osvojimo i treći vezani naslov prvaka. Imamo iskustvo, kvalitet i fizičku snagu i to su tri stvari koje su dovoljne za pobjede i za osvajanje naslova", dodao je Rađenović.

Dodatni problem predstavlja i činjenica da je upitan nastup kapitena Srđana Trivundže koji ima problem sa povredom stopala.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Vjerovatno ću biti spreman", rekao je Truivundža.

Revanš utakmica između Borca i Izviđača odigrat će se u Ljubuškom 13. maja, a treći susret na programu je tri dana kasnije u Banjoj Luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.