Radno u Zenici: Rukometaši Čelika u punom pogonu

Radno u Zenici: Rukometaši Čelika u punom pogonu

A. Beganović

U Gradskoj areni Zenica i na Atletskom stadionu tridesetak igrača zeničkog rukometnog premijerligaša intenzivno se priprema za novu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH.

Trenerski tandem Milanko Savčić i Seldin Rizvanović zadovoljan je prvim dijelom paklenih priprema i odnosom igrača prema radu.

"Radi se dva puta dnevno, prije podne na Atletskom stadionu Kamberovića polje, a drugi popodnevni trening je u Gradskoj areni Zenica. Uslovi za rad su fenomenalni, a momci rade maksimalno profesionalno i dobro podnose naporne pripreme. Radi se kombinovano na pripremama fizičke spremnosti i rad sa loptom, a tako ćemo raditi i u narednoj sedmici. Na kraju te sedmice izvršićemo selekciju i ,,rezanje'' spiska ekipe sa 32 na 22 igrača, a tek u sedmici od 18. avgusta planiramo i prijateljske utakmice sa Krivajom, Žepčem, možda Slobodom (Tuzla) i drugim ekipa iz okolnih mjesta kaže Savčić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.