Rahimić: Bosna ima ono što Oman nema

Rukometaš Bosne

Rahimić: Bosna ima ono što Oman nema

O. Lekić

Samo nekoliko dana nakon odlaska u Oman, Emir Rahimić, proslavljeni bosanskohercegovački rukometaš, se vratio u Sarajevo.

Podsjećamo da je ovaj izvrsni desni bek u RK Bosnu došao sredinom novembra prošle godine, sa namjerom da pomogne sarajevskom velikanu kada mu je bilo najteže.

Nakon što je dao ogroman doprinos u stabilizaciji kluba, koji je u tom periodu ostvario 4 pobjede i vratio se na pravi kolosijek, ovaj Živiničanin je odlučio sreću potražiti u dalekom Omanu. Ipak, tamo se nije dugo zadržao, te će i u nastavku sezone nositi bordo dres.

"U Omanu su mi ponudili izvrsne uslove i veliki novac ali to nije bilo to. Nema tu nekog osjećaja za rukomet, sve je djelovalo izuzetno dosadno i to nije bila prijatna atmosfera za mene, posebno nakon iskustva u Sarajevu. U Bosni je atmosfera među igračima fantastična, raspoloženje je uvijek na nekom zavidnom nivou i sigurno da sam uživao u onih nešto više od mjesec dana koliko sam proveo tu. Obzirom na to, situacija u Omanu nije mogla ispuniti moja očekivanja, te sam odlučio da se vratim u naš glavni grad.", kaže Rahimić o razlozima povratka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Igrač koji je za veoma kratko vrijeme postao miljenik sarajevske publike se osvrnuo i na ono što Studente čeka u narednom periodu: "Bosna se je u o ovom prelaznom roku pojačala sa 10 kvalitetnih igrača, što je veoma dobar pokazatelj da ljudi u klubu zaista vrijedno rade i da imaju velike planove. Vjerujem da nas čeka jako zanimljiva druga polusezona, a ja garantujem da nikome ko bude igrao protiv Bosne sada neće biti lako."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi