Rapsodija Solara, Smajlović 12 golova

Sloboda ubjedljiva protiv Krivaje

Rapsodija Solara, Smajlović 12 golova

Treću premijerligašku pobjedu rukometaši tuzlanske Sloboda Solane upisali su večeras u Mejdanu u utakmici sa Krivajom iz Zavidovića. Popularni Solari pred vjernim navijačima savladali su svoje stare sportske prijatelje sa 39:21 (19:10).

Samo u prvih desetak minuta utakmica je bila ravnopravna, a onda su Tuzlaci nametnuli svoj stil i vrlo brzo otišli na nedostižnu razliku. Na poluvremenu je bilo +9, a da je posljednji napad iskoristio Bakir Jahić na predah bi se otišlo sa dvocifrenom prednošću.

U nastavku oba trenera su rotirala sastav, a Slobodina prednost se „popela“ na +18. Najefikasniji je bio Adnan Smajlović sa 12 golova, Alen Serhatlić je postigao 5 kao i Bakir Buljugija. Kod gostiju najefikasniji je bio Ferid Avdić sa 6 golova. Sloboda Solana je stigla do 10 boda, a u narednom kolu gostuje u Gračanici.

Sloboda Solana 39 (19) - Krivaja 21 (10)

Tuzla – Dvorana Mejdan. Gledatelja 350. Suci: Eldan Hurić (Goražde) i Goran Smajlović (Visoko). Isključenja: Sloboda Solana 6 minuta, Krivaja 8 minuta. Sedmerci: Sloboda Solana 5(5), Krivaja 4 (2).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda Solana: E. Ferhatbegović 3, Ramić, Buljugija 5, Jahić, Sejdinović 3, Bojić, M. Ferhatbegović 3, Suhonjić 2, Serhatlić 5, Husejnović 1, Mujezinović 1, Đulić 1, Beširović, Šahdanović, Cerić 3, Smajlović 12. Trener: Mirza Bulić.

Krivaja: Selimbegović, Avdić 6, Bašić 2, Zikić, Došić 3, Sinanović 2, Zvekić 2, Fejzić 1, Muhić, Mehić, A. Alić 4, N. Alić, Hasić, Smailbegović, Bajrić, Abdurahmanović 1. Trener: Fuad Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.