Raspucani Lazarov zamalo srušio sjajni norveški kolektiv
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo u rukometu

Raspucani Lazarov zamalo srušio sjajni norveški kolektiv

Večeras je u Krakovu odigrana druga utakmica u grupi 1 Evropskog prvenstva u rukometu. Makedonija i Norveška su odigrale sjajan i vrlo efikasan meč, koji je na kraju okončan remijem (31:31).

Prvo poluvrijeme proticalo je u potpunom egalu dva tima koja su se smjenjivala u vodstvu, da bi pred sami kraj Makedonci napravili razliku. Pri rezultatu 14:13, Makedonija je napravila seriju 3:0 i na odmor otišla sa prednošću od četiri gola.

Nakon petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu, Makedonci su imali +5 (25:20) najviše zahvaljujući Kirilu Lazarovu, koji je večeras odigrao svoj najbolji meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Norvežani su u nastavku utakmice ubacili u brzinu više i stigli do poravnanja (28:28), da bi se potom ponovo igralo gol za gol.

Norvežani su stigli u vodstvo 31:30 golom Jondala, da bi minut i po prije kraja Mirkulovski poravnao na 31:31. Imali su Makedonci posljednji napad na utakmici, ali je Lazarov bio neprecizan, pa su dvije selekcije podijelile bodove i zakomplikovale situaciju u svojoj grupi.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kiril Lazarov sa jedanaest pogodaka (11/14), a u Makedoniji ga je pratio Dejan Manaskov sa pet. U redovima Norveške najviše se istakao Kristian Bjornsen sa šest golova, dok je Magnus Jondal dodao jedan manje.

Evropsko prvenstvo, grupa 1:

Makedonija - Norveška 31:31 (17:13)

Makedonija: Dupjachanec, Ristovski, Manaskov 5, Stoilov 2, K. Lazarov 11, Mitkov 1, Jonovski, Mirkulovski 3, Markoski, Mojsovski 1, Pribak 2, Georgievski 2, F. Lazarov 2, Ojleski, Kuzmanovski 1, Peshevski 1.

Norveška: Erevik, Christensen, Sagosen 4, Kristensen, Hykkerud 4, Myrhol 2, Overby, Mamelund, Tonnesen 1, Jondal 5, Bjornsen 6, Lindboe, Gullerud, O'Sullivan 2, Reinkind 3, Hansen 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi