Remi Borca i Azotyja, Prce briljira

U prijateljskom susretu

Remi Borca i Azotyja, Prce briljira

A. Beganović

Drugog dana TV turnira šampiona u Doboju su između ostalog snage odmjerili bosanskohercegovački prvak Borac iz Banja Luke i poljski Azoty (28:28), kojeg s klupe predvodi bh. selektor Dragan Marković, a čije boje brane naši reprezentativci Nikola Prce i Kosta Savić.

Rukometaši bosanskohercegovačkog prvaka su mnogo bolje otvorili susret i u prvom dijelu su imali rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa viškom od četiri gola (18:14).

Međutim, u drugom dijelu su se uozbiljili izabranici Dragana Markovića, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu, a bod Azotyju je donio naš Nikola Prce koji je zabio pogodak pet sekundi prije kraja za konačnih 28:28.

Kod Borca je sa sedam pogodaka najefikasniji bio povratnik Milan Đukić, dok je kod Azotyja sa osam pogodaka najučinkovitiji bio Nikola Prce.

Na kraju dodajmo da je Azoty prvog dana turnira savladao reprezentaciju Irana sa 39:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.