Remi Izviđača i Zrinjskog u prijateljskom duelu

Susret odigran u Ljubuškom

Remi Izviđača i Zrinjskog u prijateljskom duelu

M. Maksimović

Bh. predstavnik u SEHA ligi, Izviđač iz Ljubuškog i trećeplasirani tim Premijer lige BiH, Zrinjski iz Mostara odigrali su sinoć prijateljsku utakmicu u dvorani u Ljubuškom koja je završila s miroljubivih  31:31.

Utakmica je od početka bila neizvjesna i čvrsta. Zrinjski je u prvom poluvremenu imao prednost od po tri ili četiri gola razlike, ali nije uspio slomiti protivnika. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 16:13 za Mostarce.

U drugom pluvremenu Izviđač je preuzeo inicijativu, došao do preokreta, te u jednom trenutku poveo s četiri pogotka razlike (27:23). Mostarci su se uspjeli vratiti serijom od 4:0, da bi potom sve do samog kraja igralo gol za gol. 

Najbolji u timu Izviđača bio je Raguž s devet pogodaka, dok je Hrstić postigao četiri. Kod Zrinjskog se istakao Ivanović sa šest i Perić s pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prvi nastup u dresu Plemića sinoć je upisao novajlija Željko Kozina.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi