Remi s velikom Švedskom u Skenderiji

Neriješeno protiv Švedske

Remi s velikom Švedskom u Skenderiji

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, remizirala je večeras u Skenderiji sa Švedskom rezultatom 27:27 u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija je u meč ušla s osam golova minusa, a i ovaj meč su otvorili dosta loše. Šveđani su od samog početka pogađali. Imali su odličnu realizaciju i koristili su svaku grešku naše odbrane.

Uspjela je naša selekcija da se vrati u meč sredinom prvog poluvremena. Serijom odbrana Blaževića i golom Karačića smo došli do 9:9, te smo se vratili u ovaj meč.

Do prvog vodstva na utakmici naša selekcija je stigla u 21. minuti preko Terzića (11:10), ali Šveđani nisu dozvolili da se naša selekcija potpuno vrati u meč.

Igralo se potom gol za gol, a Šveđani su u samom finišu ponovo uspjeli napraviti manju seriju i na odmor su otišli s dva gola prednosti, 16:14.

Serijom od 3:0 naša selekcija je otvorila drugo poluvrijeme, te smo došli do drugog vodstva na utakmici, 17:16.

Ipak, gosti nisu prepuštali ništa slučaju i odmah su uzvratili istom serijom za plus dva, 19:17, da bi Švedska zatim imala i tri gola prednosti. Međutim, naši se nisu predavali i s dva gola Vranješa i jednim Tarabocchije, došli su do novog vodstva, 22:21.

Do kraja je naša selekcija odigrala dosta dobro. Došli smo i do plus dva, 25:23, ali do pobjede nismo mogli, te je na kraju meč završen bez pobjednika, a Švedska ide na SP.

Nikola Prce je bio najefikasniji pojedinac meča sa osam golova, dok je Jimm Gottfridson predvodio Švedsku do sa šest golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi