Remi u Mejdanu, Grude novi - stari prvak Bosne i Hercegovine

Sjajan susret u Mejdanu

Remi u Mejdanu, Grude novi - stari prvak Bosne i Hercegovine

E. Dindić

U okviru 19.kola Premijer lige za rukometašice u Tuzli su se sastale domaća ekipa  Jedinstvo AtlasRelaxa i ekipa HŽRK Gruda.

U jednoj sjajnoj utakmici  na kraju remi je i najrealniji ishod ovog susreta. Rezultat nakon 60 minuta igre  glasio je 26:26 (10:14). 

U prvom poluvremenu bolje su bile gošće koje su znalački koristile sve greške domaće ekipe i na poluvrijeme otišle sa prednošću od 4 gola razlike. Nakon 30 minuta semaforu u Mejdanu stajao je rezultat 14:10 u korist ekipe iz Gruda. 

U nastavku susreta ekipa Gruda imala je konstantnu prednost ali  domaće rukometašice puhale su im za vratom. Na kraju Marijana Sorak pogađa za 26:26 u posljednim trenutcima susreta, a Grude osvajaju preko potreban bod za novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

OŽRK Jedinstvo AtlasRelax- HŽRK Grude 26:26 (10:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Šumelj M., Vuković 1, Horozović 4, Vrdoljak 3, Belušević 1, Kušmić 1, Sorak 3, Katić 1, Zvekić 1, Šumelj Mat. 2, Midžić 7, Isić 2. 

Grude: Marić 5, Čutura 3, Vrančić 3, Gudelj 8, Prusina 3, Kraljević 1, Mikulić 3. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi