Remi u rukometnoj poslastici Hrvatske i Poljske

Remi u rukometnoj poslastici Hrvatske i Poljske

S. Mlaćo

U najboljoj utakmici prvog dana IV. međunarodnog turnira “Rukomet je moja budućnost“  koji se odigrava u Bugojnu kadetske reprezentacije Hrvatske i Poljske pružile su veoma kvalitetan rukomet, a na kraju je bilo 32:32 (17:14).

U pravoj rukometnoj poslastici koja je mogla zadovoljiti sve zaljubljenike u rukomet koji su se našli u dvorani KSC-a Bugojno  nije nedostajalo uzbuđenja, a posebno zanimljivo je bilo pred sami kraj kada su se Poljaci vratili iz činilo se bezizlazne situacije i osvojili vrijedan bod.

Hrvatske rukometne nade od samog početka se držale vodstvo, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 17:14. U drugom poluvremenu Poljaci su borbenom partijom uspjeli stići Hrvate i pogotkom par sekundi pri kraja osvojiti jedan bod.

U redovima Hrvatske sa osam pogodaka istakao se Halil Jaganjac, dok je Ivan Koncul dao pet pogodaka.  Kod Poljske  nezaustavljiv je bio Mauer Patryk sa 12 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi