Remi ŽRK Goražde i ŽRK Borac: Prvakinje se provukle

Goraždanke konstantno bile u vodstvu

Remi ŽRK Goražde i ŽRK Borac: Prvakinje se provukle

A. Beganović

U derbiju 2. kola Premijer lige u kojem su snage odmjerile rukometašice Goražda i aktuelnog bh. prvaka, banjalučkog Borca, nije bilo pobjednika (17:17).

Derbi 2. kola Premijer lige za rukometašice opravdao je očekivanja. U dosta borbenoj, za naše uslove kvalitetnoj utakmici, nije bilo pobjednika, a možda više razloga za zadovoljstvo imaju aktuelne prvakinje, koje su u ovaj susret ušle kao apsolutne favoritkinje.

Naime, većim dijelom susreta Goraždanke su imale prednost od dva do tri gola, no na kraju su banjalučke Osice, ipak uspjela izjednačiti.

Izabranice Junuza Vlajčića i pored toga što su iz svojih ruku ispustile pobjedu, mogu biti zadovoljne jer su u duelu sa najkvalitetnijom bh. ekipom pokazale dosta dobru igru i nakon ovog susreta može se reći da će Goraždanke igrati veoma važnu ulogu u tekućoj sezoni.

Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Mersiha Sarajlić sa 4, te Dora Vrdoljak, Arijana Pjano i Alma Dervišević sa po tri gola, dok su kod Borca najučinkovitije bile Kornelija Klinac sa 6, te Armina Marić sa 5 golova.

Do druge pobjede u sezoni večeras su stigle rukometašice Katarine i Krivaje. Katarina je u malom mostarskom derbiju savladala Lokomotivu (28:23), dok je Krivaja u Živinicama bila bolja od istoimene domaće ekipe (22:18).

Podsjetimo, jučer je Ilidža savladala Jedinstvo iz Brčkog (23:17), a sutra igraju Zrinjski i Ljubuški, dok je duel Hrasnice i Mire na rasporedu u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.