Reprezentacija BiH se okuplja 23. oktobra na Ilidži

Slijede utakmice protiv Estonije

Reprezentacija BiH se okuplja 23. oktobra na Ilidži

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će krajem mjeseca otvoriti novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će 2019. godine biti održano u Danskoj i Njemačkoj.

Kao što je već poznato, naša selekcija se nalazi u grupi sa Švicarskom i Estonijom, koja će biti prvi protivnik Šumanovim izabranicima u pohodu na prvo mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije.

Bh. selektor je najavio okupljanje reprezentativaca za 23. oktobar, dva dana pred prvi meč sa Estoncima u Sarajevu, a očekuje se dolazak 28 rukometaša koji se nalaze na njegovom širem spisku.

Golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić;
Lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina;
Desna krila: Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Srđan Predragović;
Lijevi bekovi: Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Vranac;
Srednji bekovi: Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić, Mario Pavlak;
Desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Ibrahim Haseljić;
Pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić

Reprezentativci BiH će se okupiti na Ilidži, a do utakmice sa Estonijom će spisak biti skraćen na 20 imena.

BiH će meč u Sarajevu igrati 25., a u Talinu 28. oktobra, dok je u januaru (10. i 13.) na rasporedu dvomeč sa Švicarcima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi