Dragan Marković pred duele s Kosovom

"Reprezentacija je svetinja, neću ni za kim da plačem"

M. Šljivak

Rukometaši Bosne i Hercegovine okupili su se u Mostaru gdje će se pripremati za nastavak kvalifikacija za SP. 

Našu selekciju očekuju kvalifikacione utakmice protiv reprezentacija Kosova i Slovačke.

"Nadam se da će nam ova godina biti uspješnija nego prošla. Drago mi je što ćemo početi novu godinu u mom gradu", rekao je kratko na početku Ivan Karačić, te je dodao:

"Ekipa je zdrava, svi smo u formu. Po kvaliteti smo jači, nadam se da ćemo to opravdati na terenu", rekao je Karačić.

Selektor Dragan Marković osvrnuo se na početak priprema i na utakmice s Kosovom.

"Imamo prijateljski susret s Crnom Gorom, iako mi ta utakmica ne paše, jer ćemo je igrati bez ijednog treninga. Što se tiče igrača koji nisu došli, meni niko nije falio. Nikad nisam plakao ni za jednim i ko god je došao umjesto njih, pokazao se kao pravi potez. Reprezentacija je iznad svih i nema pardona za ove što ne dolaze", istakao je Marković, koji ne poznaje najbolje reprezentaciju Kosova.

"Gledao sam ih nekoliko utakmica. Ne poznajem ih baš najbolje, postoji doza opreza. Mi smo jedni od boljih u regionu, možemo igrati s najboljim i ne bojimo se nikog", istakao je selektor Marković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi