Selektor Španije nakon meča

Ribeira: BiH ima dobar tim, nadam se da ćete ići na EP

E. Čaušević

Rukometaši Španije večeras su u Skenderiji savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 25:19.

Selekcija Španije je nastupila u rezervnom sastavu, ali i pored toga uspjela je upisati pobjedu u Sarajevu. Španci su davno osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, dok će utakmica u Beču između Austrije i Bosne i Herecgovine odlučiti drugog putnika u Hrvatsku.

Nakon meča u Skenderiji održana je konferencija za novinare na kojoj je selektor gostujuće selekcije Jordi Ribera izjavio da BiH ima dobar tim, te je poželio našoj selekciji sreću u meču protiv Austrije.

"Sretan sam zbog nova dva boda i nama je važno da budemo na prvom mjestu. Meč je bio težak, prvo poluvrijeme moj tim je igrao dosta dobro, ali problem nam je pravio golman BiH. Bh. selekcija je dobra ofanzivno s vanjskim šutevima, ali u drugom dijelu smo izgubili dosta lopti, ali srećom ni Bosna nije pogađala. BiH je veoma dobar tim, bio je ovo jako težak meč i tek smo u zadnjih deset minuta riješili. Želim im sreću protiv Austrije i da se plasiraju na EP", rekao je Ribera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi