Ribera: Protiv BiH samo pobjeda dolazi u obzir
FOTO: EPA

Selektor reprezentacije Španije

Ribera: Protiv BiH samo pobjeda dolazi u obzir

U taboru muške rukometne reprezentacije Španije s optimizmom dočekuju večerašnju utakmicu protiv BiH.

Španija također u kvalifikacije ulazi sa novim selektorom Jordijem Riberom koji je pred duel sa BiH pohvalio našu selekciju, ali nije krio ni optimizam. 

"Igramo protiv ekipe s kvalitetnim igračima. Prce igra odlično u Poljskoj, Terzić i Vranješ su vjerovatno najbolji odbrambeni igrači u Mađarskoj i među najboljima su u Evropi. Burić i Grahovac su odlični golmani, kao i desni bek Panić iz francuskog Chamberya. Isto tako su veoma pokretljivi srednji bekovi Karačić i Tarabochia. No, bez obzira na sve mi želimo pobjedu, jer ovdje još nije zaboravljen neodlazak na Olimpijske igre u Riju", kazao je Ribera, čiju izjavu prenosi rsbih.com. 

Ribera žali što Španci prethodno nisu odigrali prijateljsku utakmicu.

"Volio bih da smo mogli odigrati prijateljski susret prije ove utakmice ili da smo imali više vremena za treninge. Nema smisla sada da žalimo, moramo dati sve od sebe protiv BiH protiv koje samo pobjeda dolazi u obzir."

Španac neće moći računati Guidena Guardiolu, koji je zadužen za odbranu, ali smatra kako ima dovoljno kvalitetnih igrača da ga zamijene.

"Imamo dostojne zamjene. U našem timu je dosta mladih igrača, ali tu su i iskusni Tomas, Aguinagalde, Entrrerios i Morros koji su nosioci igre", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi