Ridžić: Vogošća treba svake godine da izbori Evropu

RK Vogošća predstavio novajlije

Ridžić: Vogošća treba svake godine da izbori Evropu

RK Vogošća je u prethodnoj sezoni ostvarila historijski uspjeh plasmanom u evropska takmičenja. Na današnjoj press konferenciji predstavljen je novi trener ekipe, Danijel Ridžić, te pojačanja za narednu sezonu u kojoj ekipa ima visoke ambicije.

"Mogu reći da sam se stvarno brzo dogovorio sa Upravom, koja je jako ambiciozna. Mislim da Vogošća treba svake godine da izbori Evropu i samim tim da bude stabilan premijerligaš. Osim seniorske ekipe, smatramo da bi trebali osnovati i drugu ekipu, u kojoj bi nastupali mlađi igrači. Što se tiče ambicija, sve zavisi od toga koga ćemo izvući u Challenge Kupu, a što se tiče Premijer lige, želimo opet izboriti nastup u evropskim takmičenjima. Doveli smo nekoliko pojačanja, a to su: Šabanović, Dedajić, Bečić, Škorić i Ćatić. U budućnosti ćemo ciljano tražiti pojačanja, a trenutno imamo u planu još jednog, dva igrača. Želio bih se zahvaliti i generalnom sponzoru na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo opravdati sredstva koja ulažu u naš klub", rekao je Ridžić.

Prisutnim novinarima se obratio i novi igrač Vogošće, Adnan Šabanović:

"Više sam navikao da radim sve na terenu, nego na press konferencijama. Veoma brzo sam se dogovorio sa klubom jer imamo iste ambicije. Ja vjerujem u to da ćemo vratiti rukomet u Kanton Sarajevo te da će Vogošća biti u samom vrhu, gdje i pripada".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pojačanja Vogošće za narednu sezonu su: Adnan Šabanović, Tarik Dedajić, Anes Bečić, Aleksandar Škorić i Jasmin Ćatić.

Rukometni klub Vogošća danas je u press salonu KSC "Amel Bečković" potpisao i ugovor sa kompanijom Shad, koja djeluje u sklopu grupacije Al Shiddi. Ova kompanija će u narednoj sezoni biti generalni sponzor ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.