Rivera otpisao Memiševića za put u Francusku

Maglajlija otpisan od španskog stručnjaka

Rivera otpisao Memiševića za put u Francusku

S. Mlaćo

Nakon što je Svjetskom prvenstvu u Kataru sa reprezentacijom te zemlje osvojio srebrenu medalju Maglajlija Eldar Memišević nije se našao na spisku selektora Katarana Španjolca Valera Rivere za Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj. 

Valera je otpisao još dvojicu koji su osvojili srebrenu medalju prošle godine, a radi se također igračima rođenih na prostoru Balkana. Tačnije, svoje mjesto među putnicima za Francusku neće zauzeti dvojica Crnogoraca Žarko Marković i Goran Stojanović. 

Na spisku se ipak našao Danijel Šarić, nekadašnji član naše rukometne reprezentacije, trenutno golman Barselone. Šarić je rođen u Doboju, a branio je i za reprezentaciju Srbije.

Svjetsko prvenstvo u rukometu održat će se januaru 2017. godine u Francuskoj, a bit će to 25. Svjetsko prvenstvo. Nastupat će 24 reprezentacije, a prvenstvo će se igrati u osam gradova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi