Rizvanović: Nakon ovog debakla nešto se mora promijeniti

Trener RK Čelik nakon poraza od Dervente

Rizvanović: Nakon ovog debakla nešto se mora promijeniti

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni deklasirani od ekipe Dervente rezultatom 27:44 i tako došli na korak od ispadanja iz Premijer lige BiH. Zeničani će do kraja prvenstva vjerovatno dati priliku mladim igračima, koji nisu imali puno prostora za igru u dosadašnjem dijelu sezone.

Nakon sinoćnjeg poraza razočaran je bio trener domaće ekipe Seldin Rizvanović, koji ističe da se moraju povući neki potezi u klubu.

"Ovo je bila najgora naša utakmica u zadnjih pet-šest godina sigurno, igračima kao da je neko ispumpao krv kad su izašli na teren. Derventa nas je razmontirala, oni su stvarno dobra ekipa sa sjajnim trenerom, ali mi smo njih prošle godine pobijedili na njihovom terenu. Ovo što se desilo večeras u Areni je za dubokih analiza, ja ću narednih dana okupiti Upravni odbor i stručni štab i donijeti neku odluku, Poslije ovog poraza nešto se mora promijeniti, ne može ostati sve isto" ističe Rizvanović.

Najbolji igrač kluba Marko Pandžić je napustio klub.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mi smo izgubili sve utakmice za koje smo mislili da ćemo pobijediti, mislim da slabo trčimo i pojedini igrači se uopšte ne vračaju u odbranu. Mi imamo utakmicu u srijedu protiv Krivaje i onda ide pauza u prvenstvu pa ćemo vidjeti. Marko je dobio ponudu iz Njemačke, otišao je tmao možda nešto i zaradi, naravno to nije neka tajna. Mi šutimo i čekamo, finansije su najveći problem, ali niko ništa ne smije naglas kazati, svi šutimo i čekamo. Postoji šansa da nijedna ekipa neće ispasti iz lige, ali to su još špekulacije" kazao je Rizvanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti