Rizvanović: Uz podršku navijača možemo do pobjede

Rukometaši Čelika dočekuju Borac

Rizvanović: Uz podršku navijača možemo do pobjede

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika u srijedu će u zeničkoj Areni od 17 sati dočekati ekipu Borca iz Banja Luke.

Biće to svakako poslastica za sve ljubitelje ovoga sporta, budući da u Zenicu stiže najveći klub u našoj zemlji, koji ove sezone istina ne briljira kao prethodnih. Zeničani se bore za opstanak u ligi, te ne smiju dozvoliti luksuz da kiksaju na domaćem terenu, bez obzira ko im je protivnik s druge strane.

S time se slaže i trener crno-crveni Seldin Rizvanović, koji ističe da bi prednost za njegovu ekipu u ovoj utakmici mogla biti eventualna podrška domaće publike.

"Evo da kažem da smo u prošlom kolu jednoj Vogošći postigli 30 golova, dok smo primili 42 gola, to znači da igramo dobro u napadu, ali smo veoma loši u odbrani. Pokušali smo kroz treninge u posljednje vrijeme to popraviti, a protiv Borca moramo igrati jaku odbranu ili će nas protivnik veoma lako savladati. Mislim da u srijedu odlučujući faktor u našoj igri može biti eventualna podrška s tribina naših navijača. Ja mislim da uz njihovu podršku možemo do pobjede protiv renomiranog protivnika, kojem morate ustati mirno an noge kada čujete da dolazi u vaš grad. To je veliki klub, koji plijeni pažnju svih ljubitelja rukometa kako u našoj zemlji, tako i šire. Nemamo probleme s povredama, igrači će siguran sam ostaviti srce na terenu, a rezultat na kraju ne bih trebao izostati. Mi smo u takvoj situaciji da kod kuće ne smijemo gubiti bodove ako želimo opstati u ligi, pa protivnik nam i s druge strane bio veliki Borac" kazao je Rizvanović.

Kapiten ekipe Aldin Begagić svjestan je snage protivnika, ali vjeruje u svoje saigraće i ekipu da mogu do uspjeha.

"Pozitivno za nas jeste što im neće igrati srednji bek Vukičević inače reprezentativac Crne Gore, koji je u prvoj utakmici u Banja Luci, faktički nas sam pobijedio. On je povrijeđen i protiv nas neće igrati, što je svakako dobra informacija za nas, a lošija za naše protivnike.Bilo je dosta promjena u ekipama, kako kod nas, tkao i kod Borca. Mislim da im možemo parirati uz podršku publike, ako uz to budemo imali malo više sportske sreće, onda ćemo pobijediti Borac što bi za nas bio svakako veliki uspjeh" kazao je Begagić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najtalentovaniji igrač Čelika je Hamza Hadžić, koji je prije nekoliko sezona u klub stigao iz ŠR "Čelik Junior".

"Borac je u Maglaju igrao čvrsto u odbrani, imaju sjajna krila , mi moramo popraviti igru u odbrani, pokušati zatvoriti njihova krila i biti uspješni u napadu. Igrači će sigurno dati posljednji atom snage, ali nama treba i osmi igrač, naša publika koja bi svojom podrškom sigurno nam dala dodatni vjetar u leđa. Motivirani smo jer Borac je mamac kako za igrače, tako i za publiku, Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, te da ćemo na kraju slaviti pobjedu" kazao je mladi bek Čelika Hamza Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije