Rizvanović: Zajedničkim snagama do opstanka u Premijer ligi

Novi trener RK Čelik

Rizvanović: Zajedničkim snagama do opstanka u Premijer ligi

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika prvi dio sezone u Premijer ligi okončali su na 10. mjestu s 15 osvojenih bodova. 

Nakon završetka prvog dijela, rukovodstvo kluba je u razgovoru s trenerom Bojanom Crnomarkovićem odlučilo da prekinu saradnju. Prijateljski razilazak s trenerom iz Banja Luke, otvorio je vrata Seldinu Rizvanoviću, koji je i prije nuđen da bude prvi trener, ali se nije osjećao spremnim da preuzme toliku odgovornost.

Nakon razgovora s ljudima u klubu odlučio je prihvatiti da do kraja sezone bude šef struke RK Čelik, a nakon imenovanja kazao je nešto više o preuzimanju ekipe, te planovima za naredni period.

"Jedini moj uvjet da preuzmem ekipu bio je da igrači budu zadovoljni, odnosno da ono što se dogovori s njima bude ispoštovano na vrijeme. Što se tiče terena, mi se ne bojimo nikoga, dat ćemo sve od sebe da u nastavku sezone popravimo svoj plasman. Pred nama je teška borba, ne sumnjam da ćemo izboriti opstanak u ligi, ali na terenu moramo biti kao jedna porodica i uspjeh neće izostati. Ovim novim igračima poručujem da se osjećaju kao kod svoje kuće, svi ćemo biti kao jedna porodica i to moramo prenijeti i na teren" ističe Rizvanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nekoliko igrača je napustilo klub, došla su i neka nova imena, do početka prvenstva ekipa će biti spremna.

"Čitave pripreme za nastavak sezone ćemo odraditi u Zenici, 21. januara ćemo sudjelovati na veoma jakom turniru u Zavidovićima, gdje će pored Krivaje učešće uzeti Vogošća i Izviđač, naše najbolje ekipe u ovom trenutku. Prvenstvo će vrlo brzo doći, mi ćemo se spremiti što bolje znamo, imamo bolji raspored na proljeće, te uz maksimalan angažman svih u klubu, te nas u stručnom štabu i igrača na terenu dobro rezultati u drugom dijelu sezone ne bih trebali izostati" kazao je Rizvanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi